A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини медицини

Кабінет Міністрів затвердив перелік опорних лікарень в усіх регіонах країни

15 січня Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Це дозволить покращити доступність медичної допомоги, сконцентрувати інвестиційні ресурси та розбудувати мережу надання медичних послуг в Україні.   

20:05 17.01.2020

Які хвороби переносять домашні тварини

ВООЗ зазначає, що у 99% захворювань джерелом вірусу сказу були собаки. Натомість, домашні кішки найчастіше стають причиною токсоплазмозу, який дуже небезпечний для вагітних. Які хвороби передаються від тварин до людей та як вберегтися від них, маючи домашнього улюбленця, читайте далі. 

18:53 11.01.2020

Під час новорічно-різдвяних свят заклади охорони здоров’я працюватимуть у штатному режимі

На період відзначення новорічно-різдвяних свят передбачено ряд додаткових вихідних. Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА інформує, що під час цих додаткових вихідних заклади охорони здоров’я усіх рівнів надання медичної допомоги працюватимуть у штатному режимі. Жодних змін у режимах роботи медичних установ не передбачено.

14:20 29.12.2019

2020-ий стане роком медсестринства в Україні

Наступний, 2020, рік стане роком медсестринства. Більшість працівників охорони здоров’я в усьому світі – це медичні сестри. Проте роль медсестер у суспільстві та навіть в медичному середовищі залишається недооціненою. МОЗ України планує змінити цю ситуацію  та запровадити європейські стандарти медсестринства.

22:01 20.12.2019

Опубліковані проєкти вимог до медичних послуг

У 2020 році відповідно до Закону України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” Програма медичних гарантій запрацює в повному обсязі. НСЗУ закуповуватиме медичні послуги у закладах усіх рівнів надання медичної допомоги за умови дотримання ними вимог до конкретних послуг.

21:52 20.12.2019

НСЗУ запрошує на онлайн курси “Клінічне кодування в українській системі діагностично-споріднених груп”

НСЗУ Національна служба здоров’я України запрошує медиків до 25 грудня зареєструватися на онлайн курси “Клінічне кодування в українській системі діагностично-споріднених груп”. Вони допоможуть підготуватися до запровадження нової моделі оплати послуг закладів охорони здоров’я на основі діагностично-споріднених груп (ДСГ).

16:04 12.12.2019

Права людини: що важливо знати пацієнтам та лікарям

Сьогодні світ відзначає День прав людини. 10 грудня 1948 року  Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини.  Це фундаментальний документ, у якому проголошені невід’ємні права кожної людини, незалежно від раси, статі, мови, релігії, національності, політичних або інших переконань. Більшість країн включають основні положення Декларації у своє базове законодавство.

13:41 10.12.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора