A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини медицини

Глаукома: це варто знати кожному

6 березня у світі традиційно відзначають День боротьби із глаукомою, започаткований у 2008 році за ініціативи Всесвітньої асоціації глаукоми та Всесвітньої асоціації пацієнтів з глаукомою.

22:24 04.03.2019

Оксана Андрієць: «Усі здобутки й досягнення охорони здоров’я – заслуга кожного працівника галузі»

Сьогодні, 22 лютого, на базі міської дитячої лікарні Чернівців під керівництвом директора Департаменту ОЗ, доктора медичних наук, професора Оксани Андрієць відбулась підсумкова колегія Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації.

23:09 22.02.2019

6 причин їсти яблука щодня

Максимально корисні яблука – це свіжі ретельно помиті яблука зі шкіркою. Саме в шкірці багато клітковини та поліфенолів. І не варто боятися пестицидів — на яблуках вже не самі пестициди, а їхні залишки, бо пестициди швидко руйнуються на сонці. Цього достатньо, щоби зменшити їх кількість. 

19:33 22.02.2019

Як запобігти гіпертонії?

До 40% людей, у яких періодично підвищується тиск, не здогадуються про це. Тому дуже часто гіпертонія розвивається непомітно. Розповідаємо, як виявити гіпертонію і які звички допоможуть уникнути цього захворювання.

16:56 18.02.2019

5 простих порад для здоров’я серця

Серцево-судинні захворювання є основними причинами смертності у світі. В Україні вони є причиною понад половини – 67% – усіх смертей. Водночас, прості звички можуть врятувати ваше серце.

16:50 12.02.2019

Як відрізнити підроблені ліки та куди звертатись

Ліки, які ви приймаєте, не дають ефекту, хоча раніше допомагали? Одна з можливих причин — це підробка. ВООЗ зазначає, що фальсифікована медична продукція зустрічається серед препаратів усіх основних терапевтичних категорій. Об’єктом для фальсифікації можуть стати як генерики, так і оригінальні препарати. Це можуть бути як дуже дорогі ліки проти раку, так і звичайні знеболювальні.

22:08 02.02.2019

Пацієнт має право: Як кожен українець може реалізувати своє право на медичні профілактичні заходи

Право на медичні профілактичні заходи є одним із основних прав пацієнтів, гарантованих законодавчо. Це означає, що держава зобов’язується створювати такі умови, щоби захистити своїх громадян від хвороб. Розповідаємо детально, як це працює в Україні.

19:50 01.02.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора