A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Оксана Андрієць: «Усі здобутки й досягнення охорони здоров’я – заслуга кожного працівника галузі»

Дата: 22.02.2019 23:09
Кількість переглядів: 1

Сьогодні, 22 лютого, на базі міської дитячої лікарні Чернівців під керівництвом директора Департаменту ОЗ, доктора медичних наук, професора Оксани Андрієць відбулась підсумкова колегія Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації.

У підбитті підсумків роботи медичної галузі області за 2018 рік взяли участь:  директор Департаменту фінансів Чернівецької ОДА Анжела Дякова, заступники директора ДОЗ Юрій Лесюк та Марія Поліщук, проректора з лікувальної роботи ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» Андріана Іфтодія, в. о. директора ДУ “Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Наталія Гопко, голови комісії Чернівецької обласної ради Ігор Малишевський та Любов Годнюк, фахівців Департаменту ОЗ, депутатів Чернівецької обласної ради, головних лікарів медичних закладів області, науковців БДМУ, експертів Департаменту ОЗ, представників громадських організацій було обговорено якість роботи системи охорони здоров’я області у 2018 році та проаналізовано низку показників з усіх напрямків надання медичної допомоги.

Обговорення порядку денного учасники засідання розпочали з доповіді заступника директора Департаменту охорони здоров’я – начальник управління реформ медицини та кадрової політики Юрія Лесюка, який поінформував про фінансово-економічний стан галузі, видатки на охорону здоров’я та ЛПЗ області у 2018 році, надання медичної допомоги учасникам АТО. Окремо Юрій Лесюк зупинився на стані здійснення реформ в медичній галузі області.

Опісля присутні заслухали доповідь заступника директора Департаменту охорони здоров’я – начальник управління медичної допомоги населенню Марії Поліщук, котра зосередила увагу на основних показниках стану здоров’я дитячого та дорослого населення області, а також роботі ЗОЗ області в плані якості надання медичної допомоги протягом 2018 року. Крім того, фахівець поінформувала про завдання і програми системи охорони здоров’я, передбачені на 2019 рік, відзначивши важливість забезпечення належної профілактичної роботи.

Керівник обласного лабораторного центру МОЗ поінформувала про епідемічну ситуацію та епіднагляд за інфекційними хворобами на території Чернівецької області у 2018 році, детально проаналізувавши показники інфекційної захворюваності та зупинившись на причинах її зростання й шляхах протидії хворобам. Окремо Наталія Гопко провела аналіз рівня захворюваності на кір у Чернівецькій області та Україні.

Узагальнила підсумки роботи медичної галузі протягом 2018 року керівник системи охорони здоров’я області Оксана Андрієць. Вона детально зупинилась на покращенні матеріально-технічної бази медзакладів протягом минулого року, відзначила участь ЛПЗ у транскордонних проектах, успішну реалізації в області Урядової програми «Доступні ліки», зосередила увагу на роботі ЛПЗ в умовах реформування охорони здоров’я та ході медичної реформи загалом, відзначила досягнення й нагороди працівників медичної галузі, зосередила увагу на проблемних питаннях. Окремо Оксана Андрієць зупинилась на пріоритетних напрямках роботи системи охорони здоров’я області, її перспективах та розвитку. На завершення доповіді керівник медичної галузі висловила подяку всім учасникам колегії за плідну та активну співпрацю.

– Маємо суттєві досягнення і здобутки, які стосуються роботи системи охорони здоров’я області й засвідчують підвищення рівня надання медичної допомоги на Буковині. І заслуга даного розвитку та усіх позитивних зрушень – це сумлінна робота керівників медичних установ, кожного лікаря, медичної сестри та фельдшера, кожного молодшого медичного працівника та водія. Хочу висловити вдячність кожному працівнику системи охорони здоров’я за ту роботу, яка була зініційована, організована і проведена. Водночас, слова вдячності за підтримку усіх наших ідей та проектів, спрямованих на вдосконалення меддопомоги, адресую керівникам обласної влади,   депутатському корпусу Чернівецької обласної ради та представникам громадським організаціям, які постійно підтримують, стимулюють і надихають до руху вперед. Сподіваюсь, що взаєморозуміння, взаємоповага та координація зусиль дозволять досягти нових здобутків й виконати поставленні перед системою охорони здоров’я нові завдання,  – зазначила на завершення засідання О. Андрієць.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора