A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Стартував щорічний Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

Дата: 03.08.2020 23:31
Кількість переглядів: 0

З 1-го серпня в усьому світі проходить «Тиждень підтримки грудного вигодовування» до проведення якого залучається і Україна.

Заходи проводяться з метою популяризації здорового способу життя, підтримки природного вигодовування дітей та відновлення втраченої традиції – годування дітей грудьми. Дата проведення обрана невипадково, цього дня в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення та підтримку грудного вигодовування. Цю Декларацію підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Грудне вигодування – це ідеальне харчування, яке сприяє здоровому росту і розвитку дитини. Основу грудного молока складають особливі білки, які відрізняються високою біологічною цінністю, легко перетравлюються і всмоктуються. З молоком матері дитині передається більшість захисних антитіл від багатьох хвороботворних бактерій і вірусів. Грудне молоко повністю забезпечує потреби дитини першого півріччя життя в рідині та поживних речовинах. Всесвітньою організацією охорони здоровя рекомендовано продовжувати грудне вигодовування щонайменше до досягнення дитиною дворічного віку.

Грудне вигодовування також приносить користь і матерям, так як пов’язано з природним методом контролю над народжуваністю (98% захисту від небажаної вагітності в перші шість місяців після народження). Воно знижує ризик раку молочної залози і яєчників, діабету II типу і післяпологової депресії. Грудне вигодовування сприяє здоров’ю і мами і малюка.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора