A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Керівники системи охорони здоров’я Буковини беруть участь в Міжрегіональній нараді МОЗ щодо впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування

Дата: 22.05.2019 23:03
Кількість переглядів: 0

Сьогодні, 22 травня, у Львові за організації Міністерства охорони здоров’я України відбувається Міжрегіональна нарада з питань впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року.

Засідання відбувається під керівництвом очільників Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України та за участю представників Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Від Буковини до даної наради долучились директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Оксана Андрієць та головні лікарі обласних, районних і міських закладів охорони здоров’я краю.

Основним питанням, яке розглядається в ході наради, є питання впровадження в Україні державної програми медичних гарантій.

Відповідно до положень Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», з 2020 року в Україні передбачається запровадження програми медичних гарантій. У межах програми медичних гарантій буде визначено обсяг медичних послуг та лікарських засобів, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних тарифів. Заплановано, що програма медичних гарантій буде існувати як єдина бюджетна програма для оплати всіх медичних послуг та лікарських засобів, передбачених ст. 4 даного Закону за відповідними напрямами, у тому числі дітям до 16 років. З її впровадженням зміниться механізм фінансування медичного обслуговування населення: замість медичної субвенції, за рахунок якої відбувається утримання закладів охорони здоров’я вторинного і третинного рівнів, у межах програми медичних гарантій буде оплачуватись медичне обслуговування пацієнтів за договорами з НСЗУ, базуючись на принципі «гроші йдуть за пацієнтом».

Також у рамках наради відбудеться семінар з питань підготовки закладів охорони здоров’я до впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року, де буде проаналізовано мережу ЗОЗ госпітальних округів тощо.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора