A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Кабмін прийняв постанову про запуск електронних лікарняних з 1 квітня

Дата: 03.03.2020 21:44
Кількість переглядів: 0

Кабмін прийняв постанову про запуск електронних лікарняних з 1 квітня

Електронні лікарняні - одне з ключових нововведень для українців в 2020 році. На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів України прийняв відповідне рішення, яке фактично дає «зелене світло» електронних лікарняних (лікарі будуть виписувати їх через простий веб-інтерфейс з використанням цифрового підпису), покликаних замінити собою традиційні листки непрацездатності. Про прийняття рішення повідомив міністр кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

Як і було оголошено раніше, нова система електронних лікарняних запрацює з 1 квітня. Серед переваг електронних лікарняних - зручність (можливість автоматичного закриття листка і обмін даними між лікарнями, фондами і роботодавцями) і ефективний контроль (за обліком і обґрунтованістю виданих та продовжених листків по всій Україні). Всі дії лікарів будуть автоматично фіксуватися в спеціальній електронній системі, що зведе нанівець шахрайську схему з видачею підроблених лікарняних. Також це прискорить отримання страхових виплат завдяки згаданому автоматичного обміну даних.

Дубілет особливо підкреслює, що впровадження системи електронних лікарняних нічого не коштувало державі, так як її розробили на базі вже існуючого програмного забезпечення Пенсійного фонду.

«Дуже люблю такі кейси, коли замість створення нової дорогою IТ-системи ми швидко адаптуємо то, що вже є, і не ускладнюємо життя ні для бізнесу, ні для держави. Система повинна запуститися вже в квітні », - додав Дубілет.

Раніше в уряді говорили, що система дозволить економити до 4 млрд грн на рік.

Джерело: Дмитро Дубілет


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора