A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

З 1 квітня запрацює програма медичних гарантій

Дата: 04.02.2020 21:28
Кількість переглядів: 1

Про стан реформування спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги говорили під час зустрічі фахівців НСЗУ, МОЗ та керівників ЗОЗ

31 січня у Чернівцях відбулась зустріч представників НСЗУ та Міністерства охорони здоров’я України з керівниками закладів охорони здоров’я Буковини щодо підготовки до укладення договорів з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року.

Учасників зустрічі було поінформовано про подальші кроки у трансформації фінансування медичної галузі в Україні.
Наголошувалося, що всі спеціалізовані медичні заклади в Чернівецькій області, мали бути готові до контрактування з НСЗУ до 31 січня 2020 року. Це – умова, за якою ці заклади з 1 квітня отримають державні кошти за Програмою медичних гарантій. Державної субвенції на фінансування закладів спеціалізованої медичної допомоги з 2-го кварталу 2020 року не передбачено.

Заступник Голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак: «Реформування медичної галузі є пріоритетом для Чернівецької ОДА. Найважливішими завданнями для себе визначили – формування прозорості використання коштів, подолання корупції, налагодження комунікації та взаємодії із керівниками закладів охорони здоров’я та зміни принципів роботи з ними, а також продовження реформування медичної галузі.

Робимо усе, щоб медична послуга, яку отримує пацієнт, була  якіснішою та доступнішою. Трансформація на первинці показа свою ефективність: усі заклади вчасно подали заявки на підписання договорів з НСЗУ на 2020 рік.

Черга – за реформуванням на вторинній ланці надання медичних послуг. Працюємо над тим, щоб з 1 квітня Програма медичних гарантій запрацювала в Чернівецькій області у повному обсязі. Активно реорганізовуємо ці заклади, комп’ютеризуємо лікарні, закуповуємо новітнє медичне обладнання.

Спільно з Західним міжрегіональним департаментом розробили детальний графік реформування галузі, контролюємо його виконання. Рішення приймаємо, зважаючи на аналітику НСЗУ щодо стану медзакладів регіону та прогнозів їх фінансування».

Директор Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця: «Перший рік медичної реформи дав надію, що зміни, які відбуваються – незворотні. При реформуванні на первинці у минулому році досягнуто істотних успіхів. У цьому році активно готуємося до впровадження нової моделі фінансування на рівні спеціалізованої медицини.

Загальна готовність спеціалізованих медичних закладів Чернівецької області до контрактування з НСЗУ (за показниками автономізація, комп’ютеризація та підключення до ЕСОЗ) – понад 85 %».

Трансформація системи відбувається в інтересах пацієнта. Саме пацієнт з його потребами та інтересами повинен бути в центрі системи охорони здоров’я. З 1 квітня у повному обсязі запрацює Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. Щоб скористатися цим переліком, пацієнт повинен зробити кілька простих кроків – укласти декларацію з лікарем первинки, отримувати направлення на наступні рівні допомоги. Екстрена допомога буде надана всім.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора