A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

12 березня – Всесвітній день нирки

Дата: 12.03.2020 19:50
Кількість переглядів: 0

Всесвітній день нирки відзначається щорічно в другий четвер березня

в понад 120 країнах світу, починаючи  з 2006 року з ініціативи Міжнародного товариства нефрологів та Міжнародного співтовариства нефрологічних федерацій і є можливістю підвищити інформованість населення про небезпеку, яку несуть захворювання нирок  та про проблеми людей, які живуть з ними.

У 2020 році Всесвітній День нирки проводитися під девізом “Здоров’я нирок для всіх і скрізь – від профілактики до виявлення та рівноправного доступу до допомог”.

Підступність захворювань нирок полягає в безсимптомному перебігу, виявити які можна лише з допомогою лабораторної діагностики.

Щороку лікарі наголошують на простих і доступних методах ранньої діагностики ураження нирок. Проте у значної частини пацієнтів захворювання виявляється на стадії, коли за життєвими показами потрібно розпочинати гемодіаліз. Кількість пацієнтів, які страждають від хронічних хвороб нирок, становить понад 10 % від усього населення світу.

Як показує медична статистика – хвороби нирок в Україні «помолодшали». Все частіше у молодих людей виявляють цистит, запалення нирок, сечокам’яну хворобу.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора