A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

12 грудня – День універсального покриття в охороні здоров’я

Дата: 12.12.2018 19:31
Кількість переглядів: 0

12 грудня – День універсального покриття в охороні здоров’я.

Універсальне покриття в охороні здоров’я – це світовий стандарт і та система, яку МОЗ України зараз будує в Україні. Ця система передбачає, що 100% жителів гарантовано отримають стандартний пакет медичних послуг з достатнім рівнем якості.

– Ми приймаємо за данність, що не маємо всіх грошей на світі, щоб надавати всі можливі найдорожчі послуги всім у будь-який час. Цього не може собі дозволити жодна найбагатша країна. Натомість аналізуємо наші ресурси і робимо безкоштовний пакет, який можемо собі дозволити. На все понад пакет допускаються доплати та співоплати, які не є катастрофічними для найменш забезпечених верств населення, – наголошує в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Головна перевага універсального покриття – це переведення дискусії на технократичний рівень – які конкретні послуги (аналізи, діагностику, операції) за яку конкретну ціну ми можемо собі дозволити за ті гроші, які в нас є. Гарантований пакет покриває 100% населення. Немає покритих і непокритих, застрахованих і незастрахованих. За спільні податки всі отримують однаковий пакет стандартних медичних послуг.

Обсяг гарантованого пакету, який можна вчасно та якісно надати всім, можна буде збільшувати зі зростанням економіки відповідно до наявних ресурсів.

Шлях України до універсального покриття вже розпочався й триватиме три роки, перший з яких наразі добігає кінця. Гарантований пакет вже працює на первинці, у наступному році почнеться його розгортання на рівні спеціалізованої допомоги. У 2020 рік ми увійдемо з першим в історії України гарантованим пакетом медичних послуг.

За інформацією прес-служби МОЗ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора