A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

1 березня – Всесвітній день імунітету

Дата: 01.03.2020 18:54
Кількість переглядів: 0

Сьогодні, 1 березня, традиційно відзначається Всесвітній день імунітету. За  ініціативи ВООЗ таке рішення ухвалили 2002 р. для привернення суспільної уваги до проблем, пов’язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням і зміцненням імунітету.

Як же зміцнити імунітет, що наразі вкрай актуально у зв’язку з поширенням світом коронавірусної інфекції? Медики кажуть, що для ефективного функціонування імунній системі потрібні поживні речовини. Його в змозі забезпечити здорове, раціональне, не одноманітне харчування, аби запобігти дефіциту вітамінів, мікроелементів та білків, котрі є «цеглинами» імунного механізму. Має значення і спосіб приготування їжі. Смаження, коптіння, переварювання роблять її безкорисною. Найкраще продукти харчування запікати в духовці, варити на парі або споживати сирими. Що простіше приготовлена страва, то вона корисніша для імунітету. Також потрібно уникати продуктів із консервантами, які лише пригнічують імунітет.

З інших їхніх порад – уникання стресів і депресивних станів, повноцінний сон, помірне фізичне навантаження (оскільки його надмірність як і сидячий спосіб життя однаково шкідливі), щоденні прогулянки на свіжому повітрі та провітрювання приміщень (позаяк більшість механізмів, з якими співпрацює імунітет, є кисневозалежними), споживання достатньої кількості води (раціональним вважають співвідношення 30 мілілітрів на 1 кілограм маси тіла. Тож помножте свою вагу на 30 і отримаєте кількість рідини, яку маєте випивати впродовж доби), відмова від неконтрольованого прийому лікарських препаратів, особливо імунотропних засобів та антибіотиків.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора