A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

В області запрацює програма протидії вірусним гепатитам

Дата: 25.07.2018 18:29
Кількість переглядів: 1

24 липня на засіданні 23-ої сесії Чернівецької обласної ради VІІ скликання депутати розглянули ряд питань, які стосуються роботи системи охорони здоров’я. Зокрема прийняли рішення про затвердження Регіональної програми профілактики, діагностики та лікування вірусного гепатиту В, С у 2018 – 2020 роках.

Заплановано, що дана програма запрацює в області вже цьогоріч. Загалом на її реалізацію передбачається 6 мільйонів гривень, які скеровуватимуть з обласного бюджету. Відповідно до затвердженого рішення, обсяг видатків обласного бюджету на виконання заходів цієї програми визначатиметься щорічно рішенням сесії обласної ради про обласний бюджет на відповідний рік, виходячи з бюджетних можливостей.

Метою програми є покращення діагностики, зниження захворюваності населення області вірусними гепатитами В, С, попередження інвалідизації та летальності, пов’язаної з розвитком ускладнень, шляхом забезпечення більшої доступності до лікування соціально незахищених верств населення, зокрема здійснення етіопатогенетичного противірусного лікування хворим шляхом централізованого придбання препаратів.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора