A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Дата: 01.10.2020 16:56
Кількість переглядів: 0

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 “про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку”

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той,  хто досяг 65 років. Таких у світі нині – понад 630 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб. За даними Держкомітету України, кожен п’ятий мешканець – це особо похилого віку, шоста їх частина – самотні люди. Половині самотніх людей потрібна стороння допомога.

Профілактика хвороб протягом усього життя є запорукою повноцінного життя в старості. Відмовитись від ризикованих форм поведінки в цілях зміцнення здоров’я майже ніколи не буває пізно. Так, наприклад, для людини, яка кидає курити у віці від 60 до 75 років, ризик передчасної смерті знижується наполовину. Проявів гіпертонічної хвороби та судинних катастроф можливо уникнути, відмовившись від вживання міцних алкогольних напоїв і пива. Помірна регулярна фізична активність сприяє покращенню якості життя, попереджає старечі переломи кісток.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора