A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Медична допомога в умовах воєнного стану

Дата: 27.11.2018 12:45
Кількість переглядів: 1

У зв’язку з оголошенням воєнного стану в деяких областях України Міністерство охорони здоров’я України разом з Міністерством оборони України ухвалили спільний наказ, щоб всі захисники українських кордонів і національної безпеки за потреби могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу (https://goo.gl/aH1ZPS). Він гарантує своєчасне лікування захисників, зокрема — в умовах воєнного стану.

У кожній області створено перелік закладів охорони здоров’я, які за потреби готові надати необхідну спеціалізовану та високоспеціалізовану медичну допомогу захисникам. Це міські, районні, обласні лікарні, госпіталі, диспансери, а також інститути різного профілю Національної академії медичних наук. У даних закладах військовослужбовці сил оборони зможуть пройти лікування і реабілітацію, а після отримання медичної допомоги — військово-лікарську експертизу.

Переглянути список медичних закладів у кожній області можна на сайті МОЗhttps://goo.gl/ZwsqtM

У цих закладах всі цивільні жителі отримуватимуть лікування без змін. Водночас наявний резерв профільних ліжок для прийому військових, запаси лікарських засобів, медичних виробів, донорської крові та її препаратів. Одночасно кожен заклад охорони здоров’я може прийняти щонайменше 10-15 військових.

За потреби заклади охорони здоров’я будуть підсилені фахівцями необхідної кваліфікації.
У регіонах можуть створюватись робочі групи, які зокрема допомагатимуть організовувати процес вчасної госпіталізації і виписки військових та правоохоронців.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора