A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

12 травня – Всесвітній день медичної сестри

Дата: 12.05.2019 09:43
Кількість переглядів: 0

12 травня 2019 року відзначається Всесвітній день медичної сестри.

На долю медичних сестер і акушерок припадає близько 50% глобальних трудових ресурсів охорони здоров’я.

Медичні сестри часто бувають першими, а іноді і єдиними спеціалістами, до кого звертаються люди, і якість їх початкової оцінки, догляду і надання допомоги набуває життєво важливого характеру. Вони працюють в операційних, в процедурних кабінетах стаціонарів і поліклінік, в стоматологічних клініках, спільно з лікарем проводять прийом хворих. Професія медсестри – це не просто дуже відповідальна робота, а й спосіб життя.

З 2018 року у світі розпочато кампанію «Сестринська справа сьогодні», партнером якої виступає Всесвітня організація охорони здоров’я. Метою кампанії є покращення здоров’я людей у світі шляхом підвищення статусу і престижу сестринської справи, демонстрація переваг зміцнення цієї галузі і надання медсестрам можливостей для максимального розширення їхнього внеску в забезпечення охопленням послугами охорони здоров’я.

Впровадження медичної реформи в Україні також має підвищити статус і престиж сестринської справи, мотивацію середнього медичного персоналу до закріплення на робочих місцях, ефективного виконання своїх професійних обов’язків.

В Чернівецькій області сьогодні працює 7780 середніх медпрацівників; в обласних лікувально-профілактичних закладах 2694 ос., в міських ЛПЗ – 1702 ос., в районних ЛПЗ – 3384 ос. В області пройшли атестацію 5349 ос. (69% від загальної кількості працюючих).

Високий професіоналізм медичної сестри, її вміння спілкуватися з пацієнтами, володіння психологічними навичками у роботі – все це допомагає досягнути основної мети – скорішому одужанню хворої людини.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора