A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини медицини

Гриби: профілактика отруєнь та перша допомога

Страви з грибів — традиційний продукт у раціоні харчування мешканців багатьох регіонів України, у тому числі і Буковини. На території нашої країни росте майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважають їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

21:59 13.07.2020

Що варто знати про поліомієліт

З метою попередження циркуляції  вакциноспоріднених вірусів поліомієліту, а також задля запобігання захворюванню і підтримки Україною статусу країни вільної від поліомієліту ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує про п’ять найважливіших фактів про поліомієліт.

11:00 08.07.2020

До Дня медичного працівника

Сьогодні, напередодні Дня медичного працівника, директор Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Олег Чорний, здійснив робочий візит до Новоселиці.

00:33 20.06.2020

Максим Степанов: Медики другої та третьої ланки вже у вересні отримають підвищені зарплати

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов  запропонував підвищити рівень заробітних плат медиків, які працюють на другій і третій ланці надання медичної допомоги. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

14:30 18.06.2020

Максим Степанов назвав причини зростання захворюваності на COVID-19

Серед основних причин зростання захворюваності на COVID-19 є нехтування носінням масок, використанням антисептиків, а також відсутність соціальної дистанції. Про це міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

14:27 16.06.2020

Як правильно носити маски у літню спеку

Як інформує Центр громадського здоров”я, правила використання засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) у літню пору такі ж, як і в будь-яку іншу. Захисну маску слід змінювати, якщо на неї потрапили біологічні рідини або вона стала вологою. Влітку це відбувається частіше. Це ж стосується і використання респіратора. Вірус SARS-CoV-2 не розмножується на поверхні маски але може зберігатися на ній деякий час.

11:29 15.06.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора