A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Новини медицини

Внутрішньо-лікарняна інфекція: шляхи профілактики у стаціонарах

Внутрішньо-лікарняна інфекція (ВЛІ) – це будь-яке клінічно виражене захворювання мікробної етіології, яке вражає хворого під час госпіталізації або відвідування лікувальних установ, а також медперсонал в процесі його професійної діяльності, незалежно від того, виявляються чи не виявляються симптоми цього захворювання під час знаходження даних осіб в лікувальному закладі.

22:10 21.09.2020

Заходи профілактики розповсюдження коронавірусної інфекції в стаціонарі

Для унебезпечення поширення коронавірусної інфекції в стаціонарі персонал лікарні користується рекомендаціями Наказу Міністерства охорони здоров’я України 28 березня 2020 року № 722 з доповненнями. В лікувальних закладах міста та області розроблені, адаптовані та затверджені клінічні маршрути пацієнтів з COVID-19 на усіх рівнях надання медичної допомоги. Медична допомога надається відповідно до визначення випадку захворювання на коронавірусну хворобу (COVID-19). Про це інформує ДУ “Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України”

23:10 18.09.2020

17 вересня – День безпеки пацієнтів в Україні

У травні 2019 року на засіданні 72-й Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я держави взяли на себе зобов’язання визнати безпеку пацієнтів як одну з пріоритетних задач  охорони здоров’я і вжити усі необхідні заходи для зменшення шкоди, що завдається пацієнтам в медичних установах. Всесвітня асамблея охорони здоров’я схвалила встановлення Всесвітнього дня безпеки пацієнтів, що буде відзначатися щороку 17 вересня.

20:56 17.09.2020

Чернівецьку область розділено на три рівні карантинних обмежень

Чернівецьку область розділено на три рівні карантинних обмежень: червоний рівень – Кіцманський район помаранчевий рівень – місто Чернівці, Глибоцький район  жовтий рівень – Вижницький, Герцаївський, Заставнівський, Кельменецький, Новоселицький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький та Хотинський райони. Нові правила адаптивного карантину діють від сьогодні, 17 серпня, до 30 серпня.

22:27 17.08.2020

Про зміни до адаптивного карантину

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я і вніс зміни до постанови, яка регулює правила адаптивного карантину.

21:36 13.08.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора