A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

«Сиди вдома – вирівняй криву»: легкі випадки COVID-19 ВООЗ радить лікувати вдома

Дата: 20.03.2020 22:36
Кількість переглядів: 0

13 березня Міністерством охорони здоров’я було затверджено Наказ №663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID-19»,

який зокрема передбачив   затвердження Стандартів медичної та фармацевтичної допомоги особам із COVID-19. Означеним Стандартом медичної допомоги передбачено, що пацієнтів із легкою формою захворювання та без серйозних хронічних захворювань, наприклад, таких як хвороби легенів, серця, ниркова недостатність або імунодефіцит, які зумовлюють підвищений ризик розвитку ускладнень, а також одужуючих пацієнтів можна лікувати у домашніх умовах.

– Стандарти було розроблено відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я. За даними ж ВООЗ, до 80% випадків захворювання на COVID-19 протікають у легкій формі й лише 20% – у важкій. Саме тому ми приймаємо стратегію лікування більшої частини пацієнтів вдома відповідно до стандартів., – пояснює заступниця директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Марія Поліщук. - Відтак у маршруті пацієнта із COVID-19 передбачено, що госпіталізація важких хворих має відбуватися в інфекційне відділення обласної лікарні та обласної дитячої лікарні, хворих середньої важкості – у районні лікарні, а хворих із легкою формою захворювання частково у районні лікарні або й лікувати амбулаторно.

Всіх хворих із підозрою на коронавірус шпиталізували лише на початку, щоб з’ясування, чи є захворювання на території області. Коли цей факт встановлено, тотальна госпіталізація немає сенсу. Лікування легкої форми коронавірусу чи грипу не потребує госпіталізації. Тому, якщо занедужали, залишайтеся вдома, телефонуйте своєму лікареві та виконуйте його рекомендації. Йти у стаціонар чи в поліклініку не потрібно, адже цим можна наразити на небезпеку інших. Якщо у молодшої здоровішої людини захворювання пройде у легкій формі, то за межами свого дому вона може стати джерелом інфекції для ослаблених чи літніх осіб, які будуть хворіти дуже важко чи навіть із ризиком померти. З цього приводу у соціальних мережах з’явився хештег «Сиди вдома – вирівняй криву», тобто, зроби все можливе, щоб запобігти величезному спалаху хвороби з одночасною значною кількістю важких випадків.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора