A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Медсетра Новоселицької районної лікарні Марія Дущак стала кращою в Україні

Дата: 15.10.2018 20:51
Кількість переглядів: 0

Протягом останнього п’ятиріччя представниці з Буковини двічі завойовували корону «Ескулап-професіонал», чого досі не траплялось в історії конкурсу.

12 жовтня у Харкові на базі Харківського національного медичного університету відбувся XII Всеукраїнський конкурс професійної майстерності медичних сестер “Ескулап – професіонал 2018”.  У конкурсі взяли участь 20 медсестер-учасниць з різних куточків України. Чернівецьку область на змаганнях представляла медична сестра хірургічного відділення Новоселицької районної лікарні Марія Дущак, яка цьогоріч здобула це право і звання кращої на Буковині під час обласного конкурсу. М. Дущак 8 років працює медсестрою, а до цього з відзнакою закінчила Новоселицький медичний коледж зі спеціальності «Сестринська справа».

Як розповідає голова Асоціації медичних сестер Чернівецької області, заступник головного лікаря з медсестринства ОКУ «Чернівецької обласної клінічної лікарні» Віоріка Рошка, традиційно конкурс складався з декількох етапів, найважливішими з яких були демонстрація професійних теоретичних знань та практичних навичок з терапії, хірургії і педіатрії. Саме на цих етапах змагань буковинка продемонструвала блискучий виступ.

– Марія добре склала тести. На 98 балів зі ста можливих. Також, незважаючи на її діяльність в основному в напрямку хірургії, вона дуже професійно продемонструвала професійні практичні навички в педіатрії. Знаю, що їй дістався білет з питанням про поліомієліт і Марія чудово справилась із завданням. Її навіть похвалили представники журі. Не менш професійно наша учасниця склала і спецзавдання, котре полягало в зупинці артеріальної кровотечі, – каже В. Рошка.

За результатами усіх етапів «Ескулап-професіонал-2018» Марія Дущак здобула перше місце і стала кращою медсестрою 2018 року в Україні. Друге місце, за оцінками журі, посіла учасниця з Хмельницького і третє – представниця Полтави.

Крім традиційних атрибутів, які щороку передаються від переможниці до переможниці конкурсу, – діадеми та статуетки Фло?ренс Найтінге?йл – буковинка отримала подарунковий сертифікат на подорож до Монако та лазурних берегів Ніцци.

Впродовж останнього п’ятиріччя вдруге представниця Чернівецької області отримала перемогу у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності медичних сестер. У 2015-ому в Луцьку звання кращої медсестри України здобула медсестра відділення хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні Майя Теперчук. Досі в історії конкурсу ще не траплялось такого, щоб представниці однієї області двічі виборювали перемогу. Крім того, учасниці з Буковини часто здобували другі-треті місця в даних змаганнях. Це свідчить про високу професійну майстерність медсестер області та високий рівень підготовки в медичних коледжах й лікувально-профілактичних закладах.

Адже саме праця над собою, постійне підвищення рівня теоретичних знань, щоденна самовіддана і сумлінна праця на роботі, а також серйозна підготовка – привели Марію Дущак до перемоги.

Основна робота з підготовка конкурсантки лягла на плечі Асоціації медичних сестер та при цьому, як відзначає В. Рошка, відчувалась всебічна підтримка від Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Новоселицької РЛ, медичних коледжів області. Голова Асоціації адресує всім слова вдячності за підтримку й допомогу.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора