A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Зміна місця проживання. Які дії пацієнта?

Дата: 24.12.2021 16:56
Кількість переглядів: 0

НСЗУ для пацієнта

 

#япацієнт

Декларація з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром не залежить від місця реєстрації пацієнта. Лікаря можна обрати там, де зручно. Нагадуємо, як діяти в разі зміни місця проживання.

  • Якщо людина переїхала в інше місто або в інший район, то завжди можна укласти декларацію з новим лікарем. Попередня декларація анулюється автоматично. Як знайти лікаря первинки поблизу, ми розповідали тут: https://bit.ly/3oWZJAF.
  • Якщо зміна місця проживання тимчасова, і в цей час людина не планує відвідувати лікаря, то можна зберегти свою декларацію. Але про всяк випадок з’ясуйте із своїм сімейним лікарем алгоритм дій у разі раптового захворювання. Або у разі необхідності необхідності отримати електронний рецепт на “Доступні ліки” чи інсулін. Можливо, лікар дасть дозвіл звертатись до нього дистанційно і зазначить зручний для цього спосіб. Наприклад, у деяких випадках лікар може дистанційно виписати е-рецепт на “Доступні ліки” або електронне направлення на обстеження чи до вузького фахівця.
  • Якщо пацієнт має дійсний рецепт на “Доступні ліки”, то призначені препарати він отримає в будь-якій аптеці країни, яка має договір з НСЗУ за відповідним напрямом програми реімбурсації. Перелік таких аптек є на дашборді: https://bit.ly/3q0BAbE.
  • З е-направленням від лікаря також можна звернутися в будь-який медичний заклад країни, який має договір з НСЗУ на надання потрібної вам послуги. Знайти заклад допоможе дашборд: https://bit.ly/3ESADsd. Е-направлення не потрібне при зверненні до таких вузьких спеціалістів: гінеколога, психіатра, нарколога, стоматолога (ургентна допомога для всіх та планова для дітей), фтизіатра.
  • Наголошуємо, що невідкладна та екстрена медична допомога є безоплатною для пацієнтів незалежно від декларації. У будь-якому куточку України пацієнт у невідкладному стані може звернутися в найближчий медичний заклад або викликати швидку за номером 103.

Нагадаємо, що електронний лікарняний оформлюється лише після особистого прийому пацієнта: https://bit.ly/3E3Yunz. А тут ми пояснювали, у яких випадках лікар може виписати е-направлення онлайн: https://bit.ly/3sg2fE7.

Джерело: bukmedcvua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора