A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

29 вересня – Всесвітній день серця

Дата: 28.09.2018 15:43
Кількість переглядів: 0

29 вересня 2018 року відзначається Всесвітній день серця, який цього року проходить під девізом: “Дай обіцянку серцю, всім серцям”. Метою його проведення є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження і пропаганда профілактичних заходів для зменшення смертності від серцево-судинних захворювань.

В наш час серцево-судинні захворювання є головною причиною смерті в світі: щорічно вони забирають понад 17 мільйонів людських життів. Україна сьогодні займає одне з лідируючих місць серед країн Європи за рівнем смертності від хвороб системи кровообігу та інсультів.

Фактори ризику виникнення серцево-судинних захворювань та інсульту включають підвищений кров’яний тиск, високий рівень холестерину і глюкози в крові, куріння, зловживання алкоголем, недостатнє споживання овочів і фруктів, ожиріння, фізичну інертність, стреси.

Запобігти виникненню серцево-судинних захворювань можна зменшити вплив основних факторів ризику, а саме: необхідно відмовитися від шкідливих звичок, раціонально і збалансовано харчуватися, включаючи у свій раціон багато фруктів, овочів, рибу, курятину; мінімізувати вживання висококалорійних страв, солі, цукру та кофеїновмісних напоїв. Регулярна фізична активність є ще одним життєво важливим фактором для збереження здоров’я та профілактики захворювань.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора