A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

1 жовтня – Міжнародний день людей похилого віку

Дата: 01.10.2018 15:25
Кількість переглядів: 0

1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.

Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року № 1066 “про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку”

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той,  хто досяг 65 років. Таких у світі нині – понад 630 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб. За даними Держкомітету України, кожен п’ятий мешканець – це особо похилого віку, шоста їх частина – самотні люди. Половині самотніх людей потрібна стороння допомога.

Сьогодні в Чернівецькій області, як і в інших регіонах України, триває реалізація урядової програми “Доступні ліки” задля більш ефективного забезпечення , в тому числі багатьох людей похилого віку, ліками від серцево-судиних захворювань, астми та цукрового діабету ІІ типу.

Профілактика хвороб протягом усього життя є запорукою повноцінного життя в старості. Відмовитись від ризикованих форм поведінки в цілях зміцнення здоров’я майже ніколи не буває пізно. Так, наприклад, для людини, яка кидає курити у віці від 60 до 75 років, ризик передчасної смерті знижується наполовину. Проявів гіпертонічної хвороби та судинних катастроф можливо уникнути, відмовившись від вживання міцних алкогольних напоїв і пива. Помірна регулярна фізична активність сприяє покращенню якості життя, попереджає старечі переломи кісток.

Здорові літні люди надають неоціненну допомогу своїм сім’ям, спільноті та економіці країни.

Підтримка та повага до людей похилого віку має бути глибоко усвідомлена кожним громадянином держави, адже турбота про літніх людей – це турбота про себе самого в майбутньому!

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора