МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Як ходити до школи безпечно, щоб усі залишалися здоровими

Нагадуємо прості правила:

  • Не слід вести дитину до школи з ознаками гострої респіраторної хвороби, зокрема температурою. Щоб не погіршувати її стан і не наражати на небезпеку однокласників і вчителів.
  • Вхід до школи батьків - виключно у засобах індивідуального захисту, які вдягнуті правильно, тобто закривають і рот, і ніс.
  • Учні 1-4 класів можуть пересуватись коридорами школи без засобів індивідуального захисту. А учні віком від 12 років мають носити захисні маски в коридорах школи https://bit.ly/3ugOT9u. Маска має бути дитині за розміром і закривати рот і ніс. На заняттях сидіти в масках необов’язково.
  • Не лише під час епідемії, а завжди потрібно регулярно мити руки - після кожного уроку, відвідування туалету, перед їжею, після прогулянки. Якщо немає доступу до води та мила, слід скористатися антисептиком – хай він завжди лежить у наплічнику, як і запасна маска. А от протирання рук вологими серветками замість миття чи використання антисептика не рекомендується.
  • Нагадайте дітям про етикет чхання та кашляння - це потрібно робити в серветку або згин ліктя. Також варто нагадувати дітям, що не слід користуватись спільним посудом, столовими приборами та пляшками з водою під час шкільних перекусів або обідів.

І хоча від цих правил усі втомились - вони допомогають перешкоджати розповсюдженню вірусу. А найкращий захист для дорослих це також - вакцинація.

Джерело: bukmedcvua