МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

8 Серпня - Міжнародний день офтальмології

Чи відомо Вам, що у рогівки ока немає кровопостачання? Вона витягує кисень безпосередньо з повітря.

Своє професійне свято «Міжнародний день офтальмології» лікарі офтальмологи почали відзначати з 2004 року. Датою проведення «Міжнародного дня офтальмології» стало 8-го серпня - день народження знаменитого російського офтальмолога Святослава Федорова. Ідея проведення «Міжнародного дня офтальмології» належить президенту Медичної Палати Санкт-Петербурга Тамаз Мчедлідзе. Тамаз Мчедлідзе звернувся до офтальмологів Росії і зарубіжних країн з пропозицією щорічно проводити 8 серпня безкоштовні консультації і, по можливості, офтальмологічні операції. "Наша спільна мета - не тільки увічнити пам’ять Святослава Миколайовича, але й продовжити благородну справу, якій він присвятив своє життя", - сказав він у своєму зверненні.

Ініціатива проведення «Міжнародного дня офтальмології» знайшла підтримку не тільки в Росії, але в США, Греції, Угорщині, Італії, Венесуелі, Чехії та інших країн.

У цей святковий День ми приєднуємося до численних привітань на адресу лікарів офтальмологів і бажаємо їм міцного здоров’я, великих успіхів у їх медичній практиці, сімейного тепла, затишку і щастя!

Інформація із сайту DilovaMova.com