A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Буковинські медики нагадують

Дата: 22.11.2021 14:11
Кількість переглядів: 0

Буковинські медики нагадують, що кожна із чотирьох доступних в області вакцин має визначений інтервал між введенням першої та другої дози.

Найкоротший він у CoronaVac – від 14 до 28 днів, найдовший – 12 тижнів – у AstraZeneca. Повторно щеплюватися Pfizer необхідно через 21 день, Moderna – через 28 днів.

За словами заступниці директора Департаменту охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації Марії Поліщук, якщо ви вакцинувалися через свого терапевта або на одному з пунктів щеплення у медичному закладі, то можете отримати дзвінок із нагадуванням про те, що вже підійшов час другої дози.

Також тиждень тому за ініціативи ОДА, студенти-медики розпочали допомагати роботі колл-центрів та обдзвонюють буковинців – запрошують зробити імунізацію або ревакцинацію.

«У центрах вакцинації нині є таблички, на яких вказано дату, інформацію про бригаду, яка виконує процедуру, номер телефону лікаря. Сфотографуйте її та збережіть. Це допоможе вам згадати, коли слід прийти і зробити другу дозу», – наголошує Марія Поліщук.

Як відомо, на порталі Дія можна згенерувати «жовтий» СOVID-сертифікат уже після першого щеплення, однак він дійсний лише 120 календарних днів від дати імунізації. Аби отримати річний, «зелений», сертифікат, необхідні дві дози вакцини.

Відтак медики вчергове закликають буковинців захистити себе від коронавірусу та зробити щеплення.

#Великебудівництво

#Велике_будівництво_Буковина

Стежте за актуальною інформацією у Telegram / Твоя Буковина https://t.me/your_Bukovyna

Джерело: facebook/bukmedcvua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора