МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

У Чернівцях провідні експерти МОЗ навчатимуть медиків впродовж трьох днів

Фахівці Міністерства приїхали на Буковину в рамках ініціативи ВООЗ для проведення тренінгів з епіднагляду за кором, краснухою та гострими в’ялими паралічами

18 липня, у Чернівцях із тренінгу «Прогрес в елімінації кору та краснухи на глобальному і регіональному рівнях» стартував цикл триденних навчань з епіднагляду.

Аналогічні навчання вже відбулись у більшості областей України. Вони проходять під егідою Всесвітньої організації охорони здоров’я та у рамках виконання Плану заходів Міністерства охорони здоров’я України щодо організації підготовки та проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кору.

До участі в тренінгу долучились понад півсотні медичних фахівців області –  лікарі первинної ланки, епідеміологи, педіатри, працівники лабораторного центру, інфекціоністи.

Під час тренінгу буковинські фахівці мають змогу перейняти досвід та отримати актуальну інформацію про найбільш сучасні підходи щодо здійснення епідемічного нагляду від провідних експертів країни, адже для проведення тренінгу до Чернівців приїхали відразу декілька високоспеціалізованих фахівців МОЗ, Центру громадського здоров’я МОЗ та науковців.

Крім того, важливою інформацію під час навчань також поділяться кращі буковинські спеціалісти.

В цілому програма тренінгу цікава та насичена, зокрема тільки сьогодні його учасники мають розглянути ряд важливих питань – провести огляд глобальної та регіональної ситуації з елімінації кору та краснухи; проаналізувати стандарти ефективності нагляду за кором та краснухою, рекомендовані ВООЗ; провести практичне заняття з розслідування випадків спалаху кору тощо.

Розпочався тренінг з вітальних слів від експерта Міністерства охорони з здоров’я України з «Епідеміології» Ірини Колеснікової, а також заступника директора Департаменту – начальника управління медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА Марії Поліщук та в. о. директора ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталії Гопко.

Опісля медики приступили до розгляду питань, запланованих програмою.

Більше фото та відео на сайті ДОЗ Чернівецької ОДА

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА