A A A K K K
людям із порушенням зору
МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Сьогодні відзначається Всесвітній день зору

Дата: 11.10.2018 12:31
Кількість переглядів: 0

У 2013 році Всесвітня асамблея охорони здоров'я схвалила «План дій для забезпечення загального доступу до здоров'я очей на 2014-2019 рр.», дорожню карту для держав-членів, Секретаріату ВООЗ та міжнародних партнерів, призначену для зменшення масштабів порушень зору на 25% до 2019 року.

Концепція глобального плану дій ВООЗ полягає в побудові світу, де не буде людей з порушенням зору без причин, а люди з неминучою втратою зору зможуть повною мірою реалізувати свій потенціал, а також будуть забезпечені загальним доступом до комплексних офтальмологічних служб.

За даними ВООЗ, близько 285 мільйонів людей по всьому світі страждають від порушень зору, з них 39 мільйонів вражені сліпотою. І цей показник зростатиме. 19 миліонів дітей мають порушення зору. З них у 12 міліионів дітей порушення зору викликані змінами рефракції - станами, що легко виявляються та коригуються. У 80% випадків сліпоти її можна уникнути. 
Агаліз первинної інвалідності в Україні демонструє, що основними причинами є глаукома, захворювання сітківки. Вищевказана офтальмопатологія належить до найбільш тяжких уражень., можливість відновного лікування яких на сучасному рівні розвитку медицини залишається обмеженою. 

Попередити сліпоту внаслідок цих захворювань можливо при своєчасній діагностиці, широкому застосуванні сучасних методів медикаментозного та хірургічного лікування, та якісного диспансерного спостереження. Офтальмологія - одна з найбільш технічно оснащених та важливих спеціальностей. Доступність висококваліфікованої офтальмологічної допомоги в значній мірі визначає якість життя людини, оскільки забезпечує можливість збереження зору. 

В Україні, як і в усьому світі, потреба в офтальмологічній допомозі з року в рік зростає. Зростання чисельності людей літнього та похилого віку вимагає відповідного спрямування діяльності лікарів-офтальмологів на профілактику вікових ускладнень та хвороб ока. А відповідальність за здоров'я - це відповідальність як держави, так і кожного члена суспільства!

Перевірте сьогодні свій зір, виміряйте тиск в оці, відвідайте лікаря!!!!!! Навіть, якщо вас нічого не турбує!! 
Бажаю всім ясного зору!

Oksana Vitovska


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора