A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

Чернівецьку область відвідали Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов та Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов

Дата: 22.05.2020 11:36
Кількість переглядів: 0

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов та Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов із робочим візитом відвідали Чернівецьку область. Про це повідомляє прес-служба ЧОДА.

Разом із головою Чернівецької обласної державної адміністрації Сергієм Осачуком вони оглянули обласну клінічну лікарню.

Міністри поспілкувалися з лікарями та поцікавився їхніми потребами. Обговорили, зокрема, чи дієвими є протоколи лікування COVID-19 та якого обладнання бракує медикам.

– Уже найближчим часом за кошти Європейського інвестиційного банку буде закуплено кілька сотень апаратів штучної вентиляції легень експертного класу та мобільні рентген-установки, – повідомив Максим Степанов.

Також Максим Степанов обговорив з Сергієм Осачуком заробітню плату лікарів.
– Разом із Прем’єр-міністром та Президентом ми шукаємо можливості, яким чином уже в цьому році збільшити заробітну плату медикам в середньому на 50%. Вважаю також, що наступного року на медицину слід скерувати 6% від ВВП, а не 3%, як зараз, – сказав Міністр.

Насамкінець він зазначив, що основою якісної медицини є професійні лікарі, медичні сестри та медичний персонал, які мають мотивацію для росту і розвитку. Тож завдання держави – забезпечити медикам гідні умови праці.

Джерело: medcv.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора