A A A K K K
людям із порушенням зору
НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ
Новоселицької міської ради Чернівецького району Чернівецької області

У Новоселиці провели навчання з аеротранспортування хворого із COVID-19

Дата: 30.05.2020 11:31
Кількість переглядів: 0

Спільні навчання медиків та рятувальників, під час яких відпрацювали транспортування хворого із COVID-19 гелікоптером до Києва, відбулися у Новоселиці. Про це інформує прес-служба ЧОДА.

За легендою навчань, пацієнт із коронавірусом має також ниркову недостатність. Стан його погіршується, тому вирішено провести хворому екстракорпоральну мембранну оксигенацію – спеціальну процедуру, апарат для якої є лише у інфекційній лікарні Києва.

Із Новоселицької ЦРЛ бригада швидкої перевезла недужого на стадіон, де на нього вже чекав гелікоптер. Оскільки ідеться про пацієнта із інфекційною хворобою, то екіпаж вертольота та медики працювали у захисних костюмах. Транспортували чоловіка у спеціальній капсулі, яку перед посадкою у вертоліт обробили дезінфекційним розчином.

– Стан хворого стабільний, дихає самостійно, однак у капсулу йому подаємо кисень, аби було комфортніше та легше переносити переліт. Також приєднали недужого до монітора пацієнта, щоб контролювати рівень кисню у крові, серцебиття, показники тиску, – розповіла лікар-начальник відділення Медичного центру Державної служби України з надзвичайних ситуацій Євгенія Менжуліна.

Під час польоту із хворим працюють троє медиків – інфекціоніст, терапевт та лікар екстреної медичної допомоги. Транспортування із Новоселиці до Києва займає близько двох годин.

– Дуже добре, коли є теоретична готовність, але будь-яка ситуація мусить мати практичне відпрацювання. Тому вдячні Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, який минулого тижня запропонував нам провести такі навчання. Хочемо, аби наші громадяни бачили, що певні ситуації із ускладненням здоров’я можу мати і таке вирішення. Тобто якщо лікарі та медичні заклади Буковини не матимуть ресурсів, щоб упораються із якимись викликами, то є спеціалізовані заклади у столиці, куди можемо швидко доправити хворих, – зазначив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

Нагадаємо, санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих за рейс може перевезти 4-6 недужих на відстань до 1200 кілометрів. 21 травня його на Буковину передав Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Нині гелікоптер Мі-8 повернеться до Києва, але за потреби його можна буде викликати для транспортування хворих буковинців.

Більше у відео ЧОДА

Джерело: medcv.gov.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора