МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Правила візиту до стоматолога у період пандемії CОVID-19

У стоматологічних клініках пацієнтів приймають виключно за попереднім записом. Це необхідно, щоб заклад міг організувати безпечні умови:

  • уникнути скупчення людей в чергах;
  • мати інформацію про стан здоров’я пацієнта до його прибуття;
  • прибирати та провітрювати між прийомами хворих.

За день до запланованого візиту, співробітники закладу мають додатково зателефонувати пацієнту та запитати про стан здоров’я, наявність респіраторних симптомів та контакти з хворими на респіраторні захворювання. Слід бути чесним у своїх відповідях, щоб створити безпечні умови для пацієнтів і медичних працівників.

Плановий візит необхідно відкласти, якщо наявні симптоми респіраторного захворювання, або протягом 14 днів був контакт з хворим на COVID-19.

Очікувати прийому слід поза межами закладу, дотримуючись фізичного дистанціювання (не менше одного метра), респіраторної гігієни та етикету кашлю.

Перед тим як увійти до стоматологічного кабінету, рекомендовано помити руки з милом або обробити їх спиртовмісним антисептиком.

Перебування в закладі сторонніх осіб, зокрема супроводжуючих, заборонено. Навіть, якщо вам потрібна моральна підтримка. Виключенням є супровід дитини до 14 років одним із батьків або супровід людини з інвалідністю.

У стоматологічних клініках пацієнтів приймають відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 9 травня 2020 року № 19 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при наданні стоматологічної допомоги на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

За інформацією Центру Громадського здоров'я