МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

У Чернівцях втретє відбудеться «Медичне містечко»

Буковинцям презентують близько двох десятків різновидів безкоштовних медичних обстежень та консультацій  

7 липня у рамках проведення «Петрівського ярмарку-2018» в Чернівцях працюватиме масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект «Медичне містечко».

Мешканцям Чернівців та області, гостям «Петрівського ярмарку» буде запропоновано ряд безкоштовних медичних послуг.

Зокрема заплановано проведення для всіх охочих електрокардіографії, дерматоскопії,  флюорографічного обстеження, експрес-тестування на ВІЛ-інфекцію, визначення показників артеріального тиску, вимірювання рівня цукру в крові, скринінг слуху у немовлят. Крім того, буковинці зможуть отримати консультації різних медичних фахівців: кардіолога, онкодерматолога, онколога, ендокринолога, інфекціоніста, дерматовенеролога, стоматолога, флеболога (судинного хірурга), невропатолога, хірурга-проктолога, а також з питань профілактик та протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, ведення здорового способу життя тощо.

Особливістю цьогорічного «Медичного містечка» стане те, що під час його роботи сімейні лікарі здійснюватимуть консультації щодо ходу національної кампанії «Лікар для кожної сім’ї», вибору лікаря первинної медичної допомоги та підписання декларацій.

У рамках проекту також відбудеться майстер-клас з надання першої домедичної допомоги та буде проведено опитування і дослідження щодо дотримання здорового способу життя та донорства крові.

Окремо здійснюватиметься трансляція пізнавальних фільмів з профілактики та протидії онкозахворюванням.

«Медичне містечко» працюватиме 7 липня з 9.00 до 14.00 за адресою: м. Чернівці, вул. ім. О. Гузар (біля центрального входу до стадіону «Буковина»).

Запрошуємо працівників ЗМІ.

Довідка.

Масовий соціальний профілактично-оздоровчий проект «Медичне містечко» працюватиме у рамках проведення в Чернівцях «Петрівського ярмарку-2018». Даний Проект започаткований у 2016 році й цьогоріч втретє відбувається у місті. У попередні роки під час роботи Містечка у безкоштовних обстеженнях та консультаціях брали участь понад тисячумешканців та гостей Чернівців.

Основна мета «Медичного містечка» – профілактика та попередження інфекційних й неінфекційних захворювань, збереження здоров’я і життя мешканців області, популяризація здорового способу життя, проведення санітарно-освітньої та інформаційної роботи.

Водночас Проект дозволяє презентувати та ознайомити населення з рядом сучасних скринінгових та поглиблених діагностичних медичних методик і зробити їх більш доступними. Відтак усі охочі мають змогу пройти безкоштовне консультування, медобстеження.

Проект організований КМУ «Обласний центр здоров’я» за сприяння Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА, Чернівецької міської ради, Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради, а також за участі державних та приватних закладів охорони здоров’я й громадських організацій Буковини.

Завдяки всебічній підтримці, «Медичне містечко» стало найбільшим соціальним профілактично-оздоровчим вуличним проектом в області і одним з наймасовіших в Україні.

За активну участь у «Петрівському ярмарку» проект «Медичне містечко» двічі був відзначений Подякою Чернівецької міської ради.

Учасники «Медичного містечка-2018»:

  1. Департамент охорони здоров’я Чернівецької ОДА;
  2. КМУ «Обласний центр здоров’я»;
  3. Управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради;
  4. ОКУ «Чернівецький обласний ендокринологічний центр»;
  5. КМУ «Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер»;
  6. КМУ «Чернівецький обласний шкірно-венерологічний диспансер»;
  7. Чернівецький обласний центр служби крові;
  8. Кафедра внутрішньої медицини та інфекційних хвороб ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет»;
  9. КМУ «Міська дитяча стоматологічна поліклініка»;
  10. Медичний центр «ОксфордМедікал»;
  11. Медичний центр «С-Клінік»;
  12. Фармацевтична корпорація Юрія-Фарм;
  13. ОКУ «Обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом»;
  14. Чернівецький міський благодійний фонд «Нова сім’я»;
  15. ВВО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ»;
  16. Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА