МЕДИЦИНА НОВОСЕЛИЧЧИНИ
Комунальне некомерційне підприємство
«НОВОСЕЛИЦЬКА ЛІКАРНЯ» Новоселицької міської ради
Чернівецького району Чернівецької області

Лікарі з усієї області взяли участь у тренінгу з питань планування сім’ї

У рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї у приміщенні Чернівецького медичного діагностичного центру відбувся одноденний тренінг з питань планування та збереження репродуктивного здоров’я для лікарів-акушерів, гінекологів лікувально-профілактичних закладів області та для сімейних лікарів.

За сприяння Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА організаторами тренінгу виступили: керівник обласного Центру планування сім’ї Чернівецького обласного медичного діагностичного центру, експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА з питань планування сім’ї Яна Марфіна, доцент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Володимир Дикусаров та асистент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Ірина Маринчина. Учасники заходу обговорили питання контрацепції та екстрагенітальної патології, звернули увагу на співпрацю між сімейними лікарями, які формують реєстр жінок фертильного (репродуктивного) віку, яким протипоказана вагітність, тощо.

“З 2001 року ми ведемо реєстр жінок репродуктивного віку з екстрагенітальною патологією, вагітність та пологи яким є протипоказані. Все більше йдемо до того, що кожна жінка має право на народження дитини і звичайно хотілося, щоб радість батьківства пізнала кожна сім’я. Водночас основна задача акушер-гінекологів, це забезпечити жінок відповідним правильним призначенням сучасних методів контрацепції задля зменшення материнської та перинатальної смертності”,- каже керівник обласного центру планування сім’ї Чернівецького обласного медичного діагностичного центру, провідний експерт Департаменту охорони здоров’я Чернівецької ОДА з питань планування сім’ї Яна Марфіна.

Інформація із сайту ДОЗ Чернівецької ОДА